Как да засилим SEO стратегията си през празничния сезон

Как да засилим SEO стратегията си през празничния сезон!

SEO computer graphics
profile picture for Angel

Angel

Desinger

Категория

Уеб Дизайн

Как да засилим SEO стратегията за празничния сезон

Искате ли да класирате уебсайта си по време на празниците? Има два празнични сезона, които значително се различават един от друг и това не трябва да се пропуска. Едните са дългите летни ваканции (около 1/2 месеца в Обединеното кралство), а също така и коледните празници в края на годината. Повечето смятат, че летните ваканции са сравнително спокойни, в сравнение с коледните и предстоящите до Коледа празници, които са много по-натоварени тъй като потребителите пазаруват повече онлайн заради събития като Черен петък, Хелоуин или Гай Фокс Night, които са съкровищницата за онлайн бизнеса.

За да се фокусирате върху SEO през двата празнични периода, ще ви дадем някои краткосрочни и дългосрочни SEO стратегии. SEO, за съжаление, не е краткосрочно решение на вашите проблеми. Въпреки че не можете веднага да се класирате на по-високи позиции в търсачките, със сигурност можете да увеличите трафика към сайта си. По-важното е, че дългият ваканционен сезон е много подходящ за фиксиране, създаване на стратегия и подготовка на вашия уебсайт за последното тримесечие на годината.


ОПТИМИЗИРАЙТЕ И ОБНОВЕТЕ СВОЯТ СПИСЪК В GOOGLE MY BUSINESS

Google MyBusiness е много важна част от дългосрочната SEO стратегия. Другото което го прави толкова добър, е че в кратък срок можете да се възползвате от всичко, което предлага Google.


blue-picture-1

АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Не ви е необходим само актуален списък. Информацията за вашата компания трябва да бъде последователна в цялата мрежа, за да бъде надеждна. Имайте предвид, че Google не само вижда уебсайта Ви, но и придобива информацията от цялата мрежа. Не забравяйте да разполагате с една и съща информация, особено в: Google MyBusiness, вашия уебсайт, социалните мрежи, списъци на фирми и други уебсайтове на трети страни.


ПИШЕТЕ ПОСТОВЕ

Не забравяйте за секцията за публикации в профила на вашата компания. Актуализирайте съдържанието си със статии с подходящи ключови думи близки до вашата бизнес категория и местоположение. Също така, се възползвайте от популярните и актуални теми. Реагирайте веднага на теми в поп културата,също както и във вашата индустрия. Свържете ги в едно. Бъдете креативни. Можете да видите от какво хората се интересуват и търсят в Google чрез Google Trends.


ДОБАВИ СНИМКИ

Добавете най-актуалните изображения на вашия бизнес. Покажете доза оригиналност и качество!


ОТГОВОРИ НА ПРЕГЛЕДИТЕ

Отговаряйте на отзивите. Намирайте време за директна връзка с клиентите си. Не ги оставяйте без отговор. Покажете, че ви интересува. Също така, не забравяйте за лошите отзиви! Още веднъж бъдете креативни.


ПРАЗНИЧНО СЪДЪРЖАНИЕ


holiday-seo

Ако сте компания за електронна търговия или SaaS, имате голям шанс да увеличите печелбите си именно през ваканционния период. През годината има достатъчно много празници и трябва максимално да се възползвате от всички. Ето кратък списък на всички основни Български празници: 3 март: Ден на Освобождението на България април/май: Великден 1 май: Ден на труда и на международната работническа солидарност 6 май: Гергьовден 24 май: Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост 6 септември: Ден на Съединението на България 22 септември: Ден на Независимостта на България 1 ноември: Ден на народните будители 24 декември: Бъдни вечер 25 и 26 декември: Рождество Христово (Коледа)


ФОКУС ВЪРХУ ДЪЛГИ КЛЮЧОВИ ДУМИ

Докато се опитвате да се класирате по-високо в търсещите машини за кратко време, широко разпространените ключови думи междувременно можете да опитате да забиете ключовите си думи, така че да са лазерни! Това е частта от SEO стратегията, в която много компании се провалят. Защо да се интересувате от дълги ключови думи, формиращи словосъчетания? Tе могат да задвижат тонове високо конвертиращ трафик към вашия уебсайт, ако са формирани правилно! Това е неизменна част от вашата SEO празнична стратегия. Long-tail keyword(или „дългоопашата“ ключова дума) е ключова дума, която съдържа повече от 3 думи и е много специфична. Тя е насочена повече към пазарните ниши, а не към масовата аудитория.

scale-of-keywords

ОПТИМИЗИРАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО

Оптимизирайте съществуващото съдържание. Защо да се опитвате да класирате нова статия за нови ключови думи и да се състезавате отново в търсачката, ако можете да възстановите предишна такава, заедно с положените вече усилия по нея и така да се възползвате още повече от Google? Ако имате ежегодна традиция за провеждане на някакъв конкурс или игра, можете да използвате успеха, генериран от предходната година за всяка следваща година, за да разширите обхвата на конкурса. Можете да си възстановите голяма част от това, като поставите обратно страницата под същия URL адрес, използвате повторно предишното съдържание и го актуализирате за новия сезон. Всички връзки от външни сайтове, които все още сочат към страницата, отново ще изпращат SEO на преработената страница, а всички данни, които Google има на страницата, предполагащи, че тя е подходяща, все още ще се използват от търсачката. Когато ваканциите приключат, можете да скриете страницата до следващата година. По-добре е за вашата SEO стратегия да скриете тези връзки от търсачката на Google, след като промоцията приключи. Ако някой случайно се натъкне на страницата, можете да кажете, че конкурсът няма да бъде достъпен до следващата година.


Актуализиране на XML SITEMAP

Ако искате съдържанието да се индексира по-бързо от търсачката, трябва да актуализирате вашата XML карта на сайта. Google в крайна сметка ще намери съдържанието ви, но ако сте ограничени с времето, можете да го направите ръчно. Добре е да го направите, дори ако не сте публикували никакво съдържание скоро. Много уебсайтове изненадващо не го правят както трябва.

google-search

XML карта на сайта ще ускори процеса на индексиране на уебсайта ви малко повече, защото Google Search Console казва на търсача къде точно да търси най-важните страници на уебсайта и дори ги класира в приоритетен ред (ако решите).


ГЛЕДАЙТЕ ПОКАЗАТЕЛИТЕ


master-view

Винаги трябва да гледате показателите си, независимо дали актуализирате съдържанието си всеки ден или веднъж месечно. Независимо дали публикувате в социалните медии или не. Познаването на вашия сайт изцяло и какво е неговото изпълнение трябва да бъде ваш приоритет. Като наблюдавате трафика си, можете да измерите успеха на вашите маркетингови усилия за съдържанието. Можете да видите как маркетингът за търсене, маркетингът в социалните медии и маркетингът за съдържанието влияят върху бизнеса ви. Можете да видите какво има значение за вашата компания и къде трябва да фокусирате стратегията си. „Ако не можете да го измерите, не можете да го докажете“, обичат да казват хората. Проверявайте редовно Google Analytics и увеличете максимално усилията си за засилване на вашата SEO стратегия.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Дори през този късен сезон, не е късно да инвестирате в SEO стратегия за идните празници. Актуализирането на ключовите думи на страниците ви със сезонни фрази все още може да помогне за увеличаване на трафика в краткосрочен план, докато стартирането на конкурси, свързани с идващи празници, може да ви помогне да изградите дългосрочен авторитет на своята марка. Дори използването на предишни празнични кампании, които са били изоставени, може да ви помогне да възстановите съществуващия авторитет и да се възползвате от него в момента. Свържете се с нас днес, за да видите как можем да ви помогнем!

Сподели:

Етикети:

Последни Публикации